Contentverzamelaar

Advies van EU-privacywaakhond voor triloog ook in app
Een app voor tablets en smartphones met aanbevelingen aan Raad, Commissie en Europees Parlement voor de eindonderhandelingen over een nieuwe privacyverordening. Daarmee laat de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming zien vernieuwend bezig te zijn.

De app is gratis verkrijgbaar in de App store en Google Play. Alle teksten kunnen worden getoond in iedere combinatie om ze naast elkaar te kunnen vergelijken.

In zijn advies benadrukt de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming (EDPS) dat het om een belangrijke stap in de besluitvorming gaat. Hij doet daarom een aantal aanbevelingen voor betere bescherming, praktische toepasbaarheid en toekomstbestendigheid.

De komende maanden zullen doorslaggevend zijn voor het bereiken van een nieuwe set regels voor de bescherming van persoonsgegevens in de EU. Al in 2013 heeft het LIBE comité van het EP zijn standpunt over het voorstel van de Commissie bepaald. In 2014 heeft het EP een resolutie over het voorstel aangenomen. In juni van dit jaar heeft de Raad een algemene oriëntatie (general approach) vastgesteld. Nu kunnen de drie EU-instellingen in informele onderhandelingen tot overeenstemming proberen te komen (triloog).

De EDPS heeft de teksten van de drie instellingen in een vergelijkende tabel naast elkaar gezet en voorzien van zijn eigen commentaar. Dat levert een pak papier van 520 pagina’s op. Daarom is een app voor tablet en smartphone ontwikkeld.

Lees meer:

 

Achtergrondstukken

Europees Parlement

 

Raad

 

Europese Commissie

 

Artikel 29 Werkgroep