Clingendael: Verdrag van Lissabon één jaar verder

Contentverzamelaar

Clingendael: Verdrag van Lissabon één jaar verder

Het Verdrag van Lissabon is nu een jaar in werking. Wat zijn de gevolgen van het Verdrag en hoe functioneert de Unie nu? Dat zijn de vragen die centraal staan in een lunchbijeenkomst over de implementatie van het Verdrag van Lissabon op 8 december op Instituut Clingendael.

Op 8 december aanstaande van 12.00 tot 14.00 uur organiseert het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael in samenwerking met het Egmont Instituut, Koninklijk Instituut voor Internationale Relaties, een lunchbijeenkomst over de implementatie van het Verdrag van Lissabon.


Sprekers op deze bijeenkomst zijn:

  • Marc LePoivre, Directeur van het Programma Europese Zaken van het Egmont Instituut, Koninklijk Instituut voor Internationale Relaties; voormalig Directeur-Generaal bij de Raad van de Europese Unie
  • Piotr Maciej Kaczynski, Research Fellow van het Centre for European Policy Studie.

De sprekers zullen bevindingen uit het rapport “The Treaty of Lisbon: A Second Look at the Institutional Innovations” presenteren. Dit document kan hier worden gedownload.

Deze bijeenkomst zal worden voorgezeten door Adriaan Schout, hoofd Europa Programma van Instituut Clingendael. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.

Wanneer u deze bijeenkomst wenst bij te wonen dan kunt u zich aanmelden per email: cveltkamp@clingendael.nl (Carla Veltkamp/ Externe Zaken, Instituut Clingendael).

Het officiële programma zal beginnen om 12.30 uur, op Instituut Clingendael, Clingendael 7, te Den Haag. De zaal is vanaf 12.00 uur geopend. Vanaf dit tijdstip zal tevens een lunch worden geserveerd.