Contentverzamelaar

ECER-infobijeenkomsten Nederlands EU-voorzitterschap 2016: Rol, rechten en plichten van het EU-Voorzitterschap
Het ECER organiseert dit jaar een reeks juridische verdiepingsbijeenkomsten over EU-institutionalia in het kader van het Nederlands EU-voorzitterschap 2016. Op maandag 13 april gaan we van start met de eerste bijeenkomst: “Rol, rechten en plichten van het EU-voorzitterschap”. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan vanaf nu.

Wie het spel wil spelen, moet de spelregels kennen. Daarom zal de eerste bijeenkomst gaan over de regels voor het voorzitterschap. Wat is de rol van een voorzitter? Welke verplichtingen en rechten hebben de Nederlandse vertegenwoordigers? Hoe werkt het wetgevingsprogramma, en wat zijn de andere prioriteiten? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens deze eerste bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in de Oude Perszaal (0C33) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanaf 14.30u staan koffie en thee klaar. De bijeenkomst is primair bedoeld voor belangstellenden van de Haagse kerndepartementen. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar djz-ecer@minbuza.nl.

U ontvangt een bevestiging van deelname.