EU-ambtenaren moeten langer wachten op salarisverhoging

Contentverzamelaar

EU-ambtenaren moeten langer wachten op salarisverhoging

Ambtenaren die voor een instelling van de EU werken zullen langer moeten wachten totdat het geschil over hun salarisverhoging is beslecht. De president van het Hof heeft besloten dat de zaak die de Commissie heeft aangespannen tegen de Raad niet zal worden afgedaan volgens een versnelde procedure.

De Commissie heeft niet aangetoond dat er onomkeerbare gevolgen zijn als de zaak niet versneld wordt afgedaan.. Het enkele feit dat veel personen in hun rechtspositie worden geraakt door deze procedure is niet voldoende om de zaak versneld af te doen.

Ook het argument van de Commissie dat de uitkomst van de zaak gevolgen kan hebben voor de financiƫn van de Unie wordt door de President van het Hof verworpen. Vrijwel alle zaken die tegen een gemeenschapsinstelling worden aangespannen kunnen gevolgen hebben voor de financiƫn. Dat is op zichzelf geen steekhoudend argument voor een versnelde behandeling.

Als laatste verwerpt de President het argument van de Commissie dat de zaak simpel en duidelijk is. Er is geen verband tussen de complexiteit van een bepaalde zaak en de urgentie.