Handige gids over wetgeving in andere lidstaten

Contentverzamelaar

Handige gids over wetgeving in andere lidstaten

Waar worden Belgische wetten gepubliceerd? Op welke website kan ik een Italiaanse wet vinden? Het EU-Publicatiebureau heeft een handige gids gepubliceerd met nuttige informatie over wetgeving in andere lidstaten. Deze kan erg van pas komen als u meer informatie wil hebben over wet- en regelgeving in een andere EU-lidstaat.

Het Publicatiebureau ontwikkelde eerder de experimentele website N-lex, die ervoor moet zorgen dat met name juridische professionals makkelijk toegang hebben tot de rechtstelsels van andere lidstaten. Hiervoor heeft het bureau een schat aan informatie verzameld over het recht van de lidstaten. Met de publicatie van deze gids wordt die kennis nu verder ontsloten.

Voor elke lidstaat is aangegeven:

  • informatie over het officiĆ«le publicatieblad, zoals in Nederland het Staatsblad, de Staatscourant en het Tractatenblad. Overigens zijn deze organen sinds 1 juli 2009 enkel nog beschikbaar op internet: www.officiĆ«lebekendmakingen.nl
  • collecties met geconsolideerde wetgeving
  • online portals voor wetgeving, zoals in Nederland: www.wetten.nl    Naast informatie over de EU-lidstaten, is er ook een gedeelte dat aandacht besteed aan de landen die behoren tot de Europese vrijhandelsorganisatie (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). De gids is helaas enkel in het Engels beschikbaar.