Nederlandse FIDE-rapporten gepubliceerd

Contentverzamelaar

Nederlandse FIDE-rapporten gepubliceerd

De Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) heeft de Nederlandse rapporten over de onderwerpen die dit jaar op de agenda staan op het komende congres van de Federation Internationale pour le droit Européen (FIDE) gepubliceerd. Het congres van de FIDE zal in het teken staan van de bescherming van grondrechten, de verhouding tussen het mededingingsrecht en het energie- en klimaatbeleid en Justitie- en Binnenlandse zaken. De nationale rapporten worden besproken op de voorjaarsvergadering van de NVER in Leiden op 27 april.

Ten behoeve van het komende FIDE-congres (Tallinn, Estland) hebben alle nationale verenigingen Europees recht een questionnaire over de volgende onderwerpen  beantwoord:

•    The Area of Freedom, Security and Justice and the Information Society
•    The Interface between Energy, Environment and Competition Rules of the EU
•    Protection of Fundamental Rights post-Lisbon: Interaction between the EU Charter of Fundamental Rights, the ECHR and National Constitutions

Op basis van deze nationale rapportages wordt vervolgens door de FIDE-rapporteurs een EU-breed rapport opgesteld. De Nederlander Leonard Besselink (hoogleraar Europees constitutioneel recht, UU) is aangewezen als algemene FIDE-rapporteur voor het laatste onderwerp.

Op de website van de NVER vindt u meer informatie over de voorjaarsvergadering van de NVER en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden. Op de site van de FIDE zullen binnenkort de rapportages over de andere aangesloten landen en de algemene rapportages op basis van die nationale rapportages worden gepubliceerd.