Inloggen Account aanvragen
De Europese Commissie geeft haar goedkeuring aan een Nederlandse staatssteunregeling van 100 miljoen euro voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). De regeling is goedgekeurd op grond van de Tijdelijke kaderregeling staatssteun
Nieuwsbericht | 24-04-2020
De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor een Nederlandse garantieregeling van 10 miljard euro om de Nederlandse economie te ondersteunen tijdens de uitbraak van het coronavirus. De regeling is goedgekeurd op grond van de Tijdelijke kaderregeling staatssteun.
Nieuwsbericht | 23-04-2020
De Europese Commissie heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat haar besluitvormingsproces vlot kan blijven verlopen. De uitzonderlijke omstandigheden als gevolg van de Covid-19-uitbraak geven hiertoe aanleiding.
Het ECER gaat in op de verschillende ontwikkelingen op comitologie-gebied naar aanleiding van de huidige Covid-19-crisis. Belangrijke aandachtspunten voor de beoordeling en gebruikmaking van comitologiebevoegdheden gedurende de COVID-19 uitbraak worden behandeld.
De Commissie heeft een aanbeveling vastgesteld voor een gemeenschappelijke EU-aanpak voor het gebruik van apps op smartphones en mobiele data. Deze digitale hulpmiddelen kunnen een belangrijke rol spelen bij de geleidelijke opheffing van de afzonderingsmaatregelen.
Nieuwsbericht | 09-04-2020
Verenigingen van eigenaren zijn bij de huidige stand van het EU-recht geen natuurlijke personen en worden daardoor niet aangemerkt als consument. Het EU-recht verzet zich echter niet tegen nationale rechtspraak die consumentenrechten toekent aan verenigingen van eigenaren. Dat is het antwoord van het EU-Hof op vragen van een Italiaanse rechter.
Polen moet de toepassing van de nationale bepalingen over de bevoegdheden die de tuchtkamer van de hoogste rechter heeft in tuchtzaken betreffende rechters, met onmiddellijke ingang opschorten. De door de Commissie aangevoerde feitelijke en juridische argumenten rechtvaardigen dat voorlopige maatregelen worden opgelegd.
Nieuwsbericht | 08-04-2020
Een onderneming kan door de kopers van auto’s die zij heeft gemanipuleerd, worden aangeklaagd voor de rechtbanken van de lidstaat waar die voertuigen zijn gekocht. Dat is het advies van advocaat-generaal Campos Sánchez-Bordona aan het EU-Hof.
De voorwaarde dat studenten in een Duitse deelstaat moeten wonen om in aanmerking te komen voor vergoeding van vervoerskosten vormt een indirecte discriminatie van grensarbeiders en hun gezinnen. Dat Duitsers die buiten de deelstaat wonen ook geen vergoeding krijgen, is niet relevant. Dat heeft het EU-Hof geantwoord op vragen van een Duitse rechter.
Airbnb-verhuur van woonruimte kan aan een vergunning worden gebonden. Het bestrijden van structurele woningnood en de bescherming van het stedelijk milieu kunnen daarvoor als dwingende redenen van algemeen belang worden aangemerkt. Wel moet voldaan worden aan de voorwaarden van evenredigheid en non-discriminatie. Dat is het advies van AG Bobek aan het EU-Hof.
Toont 1.001 - 1.010 van 3.204 resultaten.