Europese Commissie brengt overzicht van behaalde resultaten uit

Contentverzamelaar

Europese Commissie brengt overzicht van behaalde resultaten uit

De Europese Commissie heeft een overzicht gepubliceerd van de belangrijkste resultaten die het college van EU-commissarissen heeft geboekt sinds hun aantreden op 1 december 2019.

Het overzicht werd op 1 maart 2024 gepubliceerd en bestaat uit een brochure , een timeline over de afgelopen 4 jaar en een website .

Het overzicht zet uiteen welke koers de Commissie heeft gehouden met betrekking tot de zes prioriteiten die zij aan het begin van haar mandaat heeft vastgesteld, en welke oplossingen zijn gevonden voor enkele van de grootste beproevingen waarvoor Europa ooit heeft gestaan. Van het aanpakken van een wereldwijde pandemie tot het omgaan met extreme weersomstandigheden als gevolg van de klimaatverandering, van het reageren op de oorlog van Rusland tegen Oekraïne tot het beheersen van de ergste energiecrisis in decennia.

Het overzicht toont hoe deze Commissie de uitdagingen het hoofd heeft geboden, hoe zij erin is geslaagd om zorgen van de Europeanen en  cruciale uitdagingen aan te pakken waarmee toekomstige generaties Europeanen worden geconfronteerd en hoe ook op het wereldtoneel door de Commissie de EU is geholpen om huidige geopolitieke uitdagingen het hoofd te bieden.

Meer informatie:
Nieuwsbericht Europese Commissie (EN)
ECER-EU-essentieel: EU-instellingen- Europese Commissie