FIDE 2020: inschrijving voor mei-congres Den Haag geopend

Contentverzamelaar

FIDE 2020: inschrijving voor mei-congres Den Haag geopend

Het tweejaarlijks congres van de internationale federatie voor Europees recht wordt dit jaar in Den Haag gehouden. Onderwerpen zullen zijn: de nationale rechter en de handhaving van het Europees recht, de praktijk van het nieuwe Europese gegevensbeschermingsrecht en het Europees mededingingsrecht en de digitale economie. Snelle inschrijvers krijgen korting!

Van 20 tot en met 23 mei houdt de Fédération Internationale pour le Droit Européen (FIDE) haar tweejaarlijks congres in Den Haag. De organisatie is in handen van de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER). Meer dan 500 Europeesrechtjuristen worden verwacht vanuit heel Europa, met een rijke diversiteit aan achtergronden en werkvelden (academici, advocaten, rechters en ambtenaren).

Tijdens het congres komen in diverse werkgroepsessies de centrale onderwerpen van het congres thematisch aan bod, te weten (i) nationale rechter en de handhaving van het Europees recht, (ii) de praktijk van het nieuwe Europese gegevensbeschermingsrecht en (iii) het Europees mededingingsrecht en de digitale economie. 

Inmiddels heeft een aantal prominente sprekers toegezegd: de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie Koen Lenaerts, de president van het Gerecht van de Europese Unie Marc van der Woude, eerste vice-president van de Europese Commissie Frans Timmermans en Laura Kövesi, de eerste Europees hoofdaanklager.  

De registratie voor dit bijzondere congres is nu geopend via: www.fide2020.eu/registration.

Wilt u deelnemen? Als NVER-lid bent u tevens FIDE-member en ontvangt u een aantrekkelijke korting op het inschrijfgeld. Op dit moment – tot 28 februari – geldt er bovendien een vroegboekkorting om aan dit unieke meerdaagse congres deel te nemen. 

Nog geen lid van NVER? Informatie over het lidmaatschap van NVER vindt u hier.