FIDE 2021: Rapporten voor het FIDE-congres zijn beschikbaar

Contentverzamelaar

FIDE 2021: Rapporten voor het FIDE-congres zijn beschikbaar

De drie rapporten schetsen de actuele stand van zaken op drie onderwerpen. Het gaat om de nationale rechter en de handhaving van het EU-recht, de praktijk van het nieuwe Europese gegevensbeschermingsrecht en het EU-mededingingsrecht in de digitale economie. Tijdens het FIDE-congres in mei 2021 zal met een frisse blik naar deze onderwerpen worden gekeken, waarbij ook aandacht is voor de nieuwe ontwikkelingen.

Het FIDE2021-bestuur benadrukt dat het dynamische karakter van het EU-recht op deze onderwerpen wordt geïllustreerd door de Weiss-uitspraak van het Duitse Bundesverfassungsgericht en de gevolgen van de Covid-19-uitbraak voor de bescherming van persoonsgegevens. U kunt de rapporten via onderstaande links vinden:

In samenwerking met EU Law Live , een media-partner van FIDE2021, wordt gewerkt aan een podcast-serie waarin de rapporten worden gesproken.

Wat is FIDE?

FIDE ( Fédération Internationale pour le Droit Europeén) is de federatie van nationale verenigingen Europees recht. De belangrijkste activiteit van FIDE is het congres, dat om de twee jaar wordt georganiseerd door één van de bij FIDE aangesloten verenigingen. Het negenentwintigste congres zou in mei 2020 plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de Covid-19-uitbraak. In mei 2021 moet het negenentwintigste congres alsnog plaatsvinden en is het de beurt aan de NVER. Lees meer over FIDE op www.fide-europe.org .