Save the date: FIDE congres 20-23 mei 2020 in Den Haag

Contentverzamelaar

Save the date: FIDE congres 20-23 mei 2020 in Den Haag

Van 20 tot en met 23 mei 2020 zal het negenentwintigste FIDE congres worden georganseerd door de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER). Het congres staat bekend als één van de belangrijkste en gezaghebbendste conferenties op het gebied van het recht van de Europese Unie. Ruim 500 deelnemers uit alle lidstaten – vanuit zowel de Europese instellingen en nationale overheden als de wetenschap en de praktijk – komen bij elkaar om ideeën uit te wisselen en de laatste ontwikkelingen door te nemen op het gebied van het recht van de Europese Unie. Alle activiteiten en seminars vinden plaats in Den Haag.

Voorlopig programma

De volgende onderwerpen, die volop in beweging zijn, zullen tijdens het congres centraal staan:

National Courts and the Enforcement of EU Law – the pivotal role of national courts in the EU legal order

The new EU Data Protection Regime – setting global standards for the right to personal  data protection

EU competition law and the digital economy – protecting free and fair competition in an age of technological (r)evolution

Voor jonge EU-juristen is er een Young European Lawyers programma: een eendaags onderzoeksseminar waarin onderzoekers en juristen uit de praktijk onderzoek met elkaar delen en bediscussiëren. Alle activiteiten en seminars vinden plaats in Den Haag.

Wat is FIDE?

FIDE (Fédération Internationale pour le Droit Europeén) is de federatie van nationale verenigingen Europees recht. De belangrijkste activiteit van FIDE is het congres, dat om de twee jaar wordt georganiseerd door één van de bij FIDE aangesloten verenigingen. In 2020 vindt het congres voor de negenentwintigste keer plaats en is het de beurt aan de NVER. Lees meer over FIDE op www.fide-europe.org.

Meer weten?

Raadpleeg www.fide2020.eu voor meer informatie over het congres, de onderwerpen en rapporteurs, en het voorlopig programma. Registratie is mogelijk via de website vanaf zomer 2019.