Verbeterde zoekmachine voor zaken van DG COMP gelanceerd

Contentverzamelaar

Verbeterde zoekmachine voor zaken van DG COMP gelanceerd

Met de verbeterde zoekmachine kunnen mededingings- en staatssteunzaken en -beslissingen van de Europese Commissie makkelijker gevonden worden via de website van het Directoraat-Generaal Mededinging van de Commissie.

De nieuwe zoekmachine werd medio juni gelanceerd. Via de websitepagina van DG COMP kan onder meer naar staatssteunzaken worden gezocht op SA-nummer.

De huidige zoekmachine was verouderd en de nieuwe zoekfunctionaliteiten zullen de komende tijd verder worden uitgefaseerd. De nieuwe COMP Cases zoekmachine beoogt een betere gebruikerservaring te bieden door een frisse, moderne en intuïtieve gebruikersinterface.

Onder de verbeteringen en nieuwe functies die COMP Cases biedt, vallen onder meer de volgende:

- Volledig vernieuwde, moderne gebruiksvriendelijke interface;

- Multi-platform toegankelijkheid (pc, tablet, smartphone);

- Zoeken in de volledige tekst (incl. zoeken binnen documenten);

- Zoeken met functies zoals 'stemming';

- Zoekresultaten gerangschikt op basis van relevantie;

- Zoekresultaten afdrukken en exporteren;

- Verbeterde 'laatste updates'-pagina's.

Later dit jaar zal COMP Cases zoekmachine verder worden uitgebreid met informatie over de Wet digitale markten (DMA) en de Verordening buitenlandse subsidies (FSR). Bovendien zal, in overeenstemming met de gegevensstrategie van de Europese Commissie, de toegang tot openbare COMP-gegevens begin 2024 verder worden verbeterd, aangezien COMP Cases alle relevante datasets zal publiceren als open gegevens, en eveneens via het Europese dataportaal data.europa.eu.

Meer informatie:

Nieuwsbericht website DG COMP
ECER-dossier: Staatssteun
ECER-dossier: Mededinging