Young FIDE Seminar 2021

Contentverzamelaar

Young FIDE Seminar 2021

12 mei

Young FIDE Seminar 2021

Activiteitendata
Online

In navolging van een inmiddels goede traditie wordt tijdens het FIDE 2021 Congres in Nederland een Young FIDE Seminar (voorheen het PhD-Seminar) georganiseerd. In tegenstelling tot het hoofdcongres - dat is verplaatst en zal plaatsvinden tussen 3 en 6 november 2021 - wordt het Young FIDE Seminar georganiseerd als een online evenement in samenwerking met de Universiteit Leiden. De Young Fide Seminar vindt plaats op 12 mei 2021. Het Seminar brengt jonge EU-rechtgeleerden en praktijkmensen samen om de drie onderwerpen van het FIDE-hoofdcongres te bespreken.

Tijdens het Seminar zal een selectie van papers over deze drie FIDE-onderwerpen - ingediend door junior EU-rechtgeleerden - worden gepresenteerd. Vervolgens zullen panels van deskundigen en jonge rapporteurs deze papers becommentariëren en een discussie met de deelnemers faciliteren. Het FIDE IS ook zeer verheugd dat Sacha Prechal, rechter bij het EU-Hof, een gastlezing zal geven.

FIDE kijkt uit naar een inzichtelijk online evenement. U kunt zich via de website van FIDE 2020 aanmelden. Voor meer informatie over het programma van het Young FIDE Seminar, klik hier. Voor alle vragen over het Young FIDE Seminar, gelieve contact op te nemen met youngfide@fide2020.eu.