Stages Europees Recht

Stages Europees Recht

Stage bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De afdeling Europees Recht van de Directie Juridische Zaken (DJZ/ER) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gedurende het jaar plaats voor een aantal stagiair(e)s. Een stage bij de afdeling ER duurt drie maanden en betreft een afdeling brede stage waarbij zowel in Hof- en Advies-cluster, als bij het ECER wordt meegelopen. Enthousiaste studenten Europees recht in de laatste fase van hun universitaire studie met goede studieresultaten en een goede kennis van het Engels en het Frans worden uitgenodigd te solliciteren. Heb je interesse? Stuur dan een motivatiebrief, CV en cijferlijst naar djz-er@minbuza.nl 

Stages Europees Recht bij andere ministeries

Stages bij EU-Hof voor afgestudeerden

Bij het EU-Hof bestaat de mogelijkheid voor afgestudeerden om een stage van vijf maanden bij het EU-Hof te doorlopen.
Er zijn twee stageperiodes:

  • van 1 maart tot en met 31 juli (indiening van sollicitaties tussen 1 juli en 15 september van ieder jaar)
  • van 16 september tot 15 februari of van 1 oktober tot en met 28 februari (indiening van sollicitaties tussen 1 februari en 15 april van ieder jaar)

Kandidaten moeten beschikken over een universitair diploma in de rechten of politieke wetenschappen (hoofdrichting recht) of, voor een stage bij de directie tolken, een diploma conferentietolk. Ook hiervoor moet de sollicitatie binnen de gestelde termijn via EU CV Online worden gedaan.

Meer info:  website EU-Hof