Opleidingen

Opleidingen

Wilt u meer weten over Europees recht? Diverse opleidingsinstituten in binnen- en buitenland bieden mogelijkheden om nieuwe kennis op te doen. Onderstaand een selectie:

PBLQ (Den Haag)

Opleiding, coaching en advies voor de publieke sector in Den Haag biedt diverse 'Europese' cursussen aan: Europa op maat, Europese wet- en regelgeving, internationaal onderhandelen en meer.

ERA (Trier)

De Academy of European Law in Trier (D) organiseert cursussen, seminars en conferenties over alle institutionele aspecten en beleidsvelden van het Europees bestuur. Nederlandse ambtenaren krijgen 40 % korting bij inschrijving, omdat Nederland 'Mitstifter' is van de Europäischer Rechtsakademie Trier.

EIPA (Maastricht)

Het European Institute of Public Administration in Maastricht verzorgt seminars en conferenties over alle institutionele aspecten en beleidsgebieden van het Europees bestuur.

Academie voor Wetgeving/ Overheidsjuristen

De Academie is gevestigd in Den Haag en verzorgt naast de opleiding tot wetgevingsjurist en overheidsjurist ook regelematig cursussen op het gebied van het Europese recht.

College of Europe (Brugge)

Deze privé universiteit leidt studenten op in EU-studies, maar organiseert ook regelmatig seminars en cursussen.

Post-academisch onderwijs

De meeste Nederlandse universiteiten bieden Post-Academisch Onderwijs. Hier het actuele overzicht van alle PAO-cursussen (Europees) recht, opgesteld door Recht.nl.


(foto: ERA, Trier)