Twee stageplekken beschikbaar bij de afdeling Europees Recht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Contentverzamelaar

Twee stageplekken beschikbaar bij de afdeling Europees Recht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De afdeling Europees Recht (ER) van de Directie Juridische Zaken (DJZ) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) biedt in het najaar van 2023 twee stageplekken aan. De stage duurt drie maanden en zal aanvangen tussen 18 september 2023 en 31 december 2023. Solliciteren is mogelijk tot 20 mei 2023.

Als stagiair bij de afdeling Europees Recht draai je mee in meerdere rechtszaken voor het EU-Hof, zowel in de schriftelijke als de mondelinge fase. Daarnaast word je betrokken bij de juridische advisering ten behoeve van de beleidsvorming op Europese dossiers (bijvoorbeeld migratie, externe betrekkingen, institutionele kwesties, rechtsstatelijkheid, staatssteun). Je doet juridisch onderzoek, stelt (concept)adviezen op en schrijft berichten over ontwikkelingen vanuit Brussel of in de rechtspraak. Je woont verschillende overleggen tussen ministeries bij.

Enthousiaste studenten Europees recht in de laatste fase van hun universitaire studie, met goede studieresultaten en kennis van het Engels en het Frans, worden uitgenodigd te reageren.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met djz-er@minbuza.nl of met Siemen van Ditmarsch (siemen-van.ditmarsch@minbuza.nl, 06-50183571). Solliciteren is mogelijk via de button ‘solliciteren’ op de vacaturepagina van Werken voor Nederland.

Meer informatie: