Nieuwsbrief griffie HvJ

Nieuwsbrief EU-Hof - Nederlandse griffie

De Nederlandse griffie van het EU-Hof publiceert vrijwel wekelijks een nieuwsbrief met daarin een aankondiging van arresten en conclusies. Onderstaand treft u de meeste recente nieuwsbrief aan.


Nieuwsbrief voor de week van

​​​​

Woensdag 15 september 2021

Arrest in zaak T-777/19 CAPA e.a. / Commissie (FR)

(staatssteun - windmolenparken)

Een aantal vissers komt op tegen de steunmaatregelen in Frankrijk voor de bouw van zes windmolenparken in zee (Courseulles-sur-Mer, Fécamp, Saint-Nazaire, Iles d’Yeu en Noirmoutier, Dieppe en Le Tréport en Saint-Brieuc). Volgens de verzoekers heeft de Europese Commissie de steun onterecht goedgekeurd.


Donderdag 16 september 2021

Arrest in zaak C-337/19 P  Commissie / België en Magnetrol International (BE)

(tax rulings - overwinstregeling)

In 2016 heeft de Europese Commissie de Belgische overwinstregeling aangemerkt als onrechtmatige staatssteun. België werd gelast de steun terug te vorderen van de begunstigden, waaronder Magnetrol International, Soudal, Esko-Graphics, Flir Systems Trading Belgium, Anheuser-Busch InBev, Ampar, Wabco Europe, Atlas Copco Airpower, Atlas Copco AB en Celio International.

In 2019 vernietigde het Gerecht van de EU echter de Commissiebeslissing.

De Commissie heeft hogere voorziening ingesteld tegen de uitspraak van het Gerecht en het Hof van Justitie doet thans definitief uitspraak.